Studio


Nieuws

Surf zeker regelmatig langs deze pagina. Je zal hier regelmatig leuke nieuwtjes en aankondigingen aantreffen. Dat kan gaan over een tentoonstelling, de aankondiging van een project, of cursus-brochure, ...

 

Detail Kalligrafie-Installatie

KALLIGRAFIE-INSTALLATIE

Ruimtelijk werk van Griet Cockaerts en mezelf, geïnspireerd door het stadsfestival OP.RECHT.MECHELEN en de Universele Verklaring van de Rechten van de mens.

- Gratis te bezoeken van 3 maart tot en met 28 mei 2017
- ma-di-do-vr van 9u tot 18u, woe van 13u tot 16.30u, za-zo van 10u tot 18u
- Inkomhal Cultureel Centrum Mechelen
Minderbroedersgang 5, Mechelen

www.oprechtmechelen.be

www.cultuurcentrummechelen.be

 

'32 letterkappers, 32 kalligrafen'

Tentoonstelling tegen geweld, oorlog en terrorisme naar aanleiding van de aanslagen in Brussel op 22 maart 2016. Ik neem hieraan deel met 1 werk.

Te bezoeken alle dagen in maart 2017 van 14u tot 18u, in de Groenhoeve te Torhout. Organisatie Dirk Popelier en Veerle Missiaen.

 

Tentoonstelling Typisch Vlaams

Tentoonstelling van 50 Vlaamse woorden uitgewerkt door 50 kalligrafen.
Ik neem deel met het woord : KASSEILEGGER’

Te bezoeken tijdens de openingsuren van het Cultureel Centrum De Kruisboog, Sint-Jorisplein 20 te 3300 Tienen, van 11 tot 28 maart 2016.

Meer info : www.dekruisboog.be/content/id/5/openingsuren

 

Tentoonstelling 'Domoxim'

Vanaf 5 juni tot 5 oktober 2015 worden 10 werken tentoongesteld in het nieuwe kantoor van vastgoedmakelaar DomoXim, Leuvensesteenweg 215 te Boortmeerbeek.

Meer info: www.domoxim.be

 

Tentoonstelling Tekstperiment

Expositie met werk van cursisten en lesgevers, waaronder mezelf.

G.C. Den Dries, Kerkhofstraat 37 te 2470 Retie
11, 12, 13, 14 en 15 november 2015, telkens van 11u tot 18u

Meer info: www.tekstperiment.be

 

Project 'Words and Walls'

De muren spreken is een project dat onder de noemer kalligraffiti kan geklasseerd worden. Het is een confrontatie tussen muren en woorden. Op een foto van een Italiaanse muur geïnspireerd gingen kalligrafen uit verschillende landen aan de slag. Mensen die een bijzondere band hebben met de Italiaanse taal - dichters, vertalers, kunstenaars ... - gaven elk een woord.
Virtuele Italiaans-Vlaamse kalligraffiti. Alles komt in een boek dat verschijnt in september eerstkomend. De tentoonstelling zal plaats hebben van 18 tot 24 september in Love²Arts Gallery Desguinlei 90 in Antwerpen en van 20 tot 30 oktober in het Istituto Italiano di Cultura Livornostraat 38 Brussel.

Meer info: www.words-and-walls.be/links

Mijn bijdrage aan dit project is de kalligrafische uitwerking van het italiaanse woord 'PIACERE' dat uitgekozen werd door dichter Frank De Vos.