Studio


KALLIANDRA – vanaf 2007

‘Kalliandra’ is het alfabet dat ik in 2007 met de spitse pen ontwierp. De letters worden geschreven met druk/geen druk en zijn geïnspireerd op de Art Nouveau. Voor elke letter bestaan er verschillende lettervormen. Ik bracht meer variatie in de schrijfstijl en ritme door te variëren met lijndikte, witruimte en letterhoogte alsook door het gebruik van andere schrijfinstrumenten zoals spits penseel, colapen, automaticpen en potlood.

 

 

SCHALEN in papier – vanaf 2001

Vanuit mijn opleiding Binnenhuisarchitectuur is in 2001 mijn interesse voor het ontwerpen van driedimensionale objecten en schalen gegroeid. Deze objecten brengen kalligrafie op een andere manier in het interieur.

 

 

‘International Calligraphy Exhibition 2015’ in Moscow - 2015

In 2014 werd ik uitgenodigd door het Contemporary Museum of Calligraphy in Moscow om deel te nemen aan de ‘International Calligraphy Exhibition 2015’ in Moscow. Twee van mijn schalen werden geselecteerd. De schaal ‘inleven, beleven, herleven, uitleven’ blijft eigendom van het Contemporary Museum of Calligraphy. De tentoonstelling vond plaats van 14 maart tot 12 april 2015. Er waren 90 deelnemers met 201 kalligrafiewerken uit 52 landen. Klik hier voor extra info.

 

 

De donkere zijde van Ludwig Van Beethoven - 2012

In 2012 werkte ik mee aan het Beethoven project, georganiseerd door de Academie van Heist-op-den-Berg en Lut Mols, docent in de afdeling Grafische vormgeving-Reclame. Voor de 3 werken inspireerde ik mij op het handschrift en gedichten van Ludwig Van Beethoven, een instrumentale versie van ‘Beethoven Virus Rock’ door een Zwitserse gitarist Sammolo, en op onze zoon die op dat moment alleen ging wonen in een appartement ‘Elise’ in de ‘Van Beethoven straat’. Ik ontwierp een schaal van papier en een ruimtelijk werk bestaande uit 10 elementen (65cm x 25,5cm) met diverse schrifturen en teksten. Gebruikte materialen : Zerkall papier, sumi inkt, bister en gouache, spitse pen, colapen, ruling pen.

 

 


Standbeeld Karel Jonckheere in Bonheiden - 2013

Op 5 mei 2013 werd een zuil met de tekst ‘Woorden mogen enkel dienen om de stilte te verbeteren’ van Karel Jonckheere op een pleintje aan de Hoogstraat te Rijmenam (deelgemeente Bonheiden) onthuld door het gemeentebestuur. De gekalligrafeerde tekst werd door mezelf ontworpen en in arduin gekapt door Lutgarde Maebe. Op de zuil prijkt een bronzen borstbeeld van Karel Jonckheere van beeldhouwer Nand Van Itterbeeck.

 

 

Projecten in opdracht van DDCM-event design - 2014

Tijdens een Valentijns event in 2014 kalligrafeerde ik korte liefdesgedichten op kaartjes die aan een prachtig bloemstuk werden gehangen. In december 2014 kalligrafeerde ik de namen van de 300 gasten voor een galafeest.

 

 

DE OUDE WEGEN van Robert Macfarlane - 2014

Na het lezen van het boek 'De oude wegen' van Robert Macfarlane heb ik de inhoud en sfeer ervan verbeeld in deze leporello van 32,5cm x 230 cm. De 5 gemaakte achtergronden weerspiegelen onder andere de wandelingen doorheen de sneeuwlandschappen, de holle wegen en op het strand. Ik kalligrafeerde fragmenten uit het boek, gebruikte eigen teksten en andere gedichten. Gebruikte materiaal : Zerkall papier, bister, spitse pen, brause pen, gouache.

 

 

DEMENTIE - 2014

In 2014 maakte ik deze werken naar aanleiding van de dementie van mijn vader. Het gevoel dat ‘hij leefde in een glazen kooi’ was de aanzet. De teksten werden zowel aan de binnen- als aan de buitenkant gekalligrafeerd op een achtergrond met acrylverf. De zuil, die verwijst naar de mijlpaal in het leven, is van hardboard en beplakt met stroken papier waarna de eigen tekst over dementie werd gekalligrafeerd.

 

 

Opdrachten

Je kan mij steeds contacteren voor het uitwerken van handgeschreven opdrachten. Deze kunnen variëren van traditioneel tot abstract, op papier/hout/muur/canvas, éénmalige kunstwerken tot reproductiewerken.

Wens je een expressief geschreven naam/woord voor een CD hoes of kaart, zoek je iemand om je favoriete gedicht vorm te geven, wil je een abstract werk met letters, een tekst in een Gastenboek of wens je een object/schaal met handgeschreven letters/tekens. Ik wil je hierbij graag verder helpen.

Neem gerust contact voor meer info over cursussen of opdrachten.